Jos olet saanut renkaasesi naulan tai ruuvrenkaan paikkaus sarjain voit paikata renkaan itsekin paikkaussarjan avulla. Kuvassa oleva viiden paikan sarja työkaluineen maksaa 5 – 10 euroa, ja se kannattaisi jokaisen ”tee itse miehen / naisen” hankkia takakonttiinsa. Hintaa yhdelle paikkaukselle tulee siis vähimmillään euron verran kun renkaan korjauksen hinta rengasliikkeessä on useampi kymppi. Näitä renkaanpaikkaussarjoja saa esimerkiksi Biltemasta ja Motonetista.

Tämä ohjeeni kirvoittaa varmasti paljon kommentteja, ovathan varsinkin rengasliikkeet sitä mieltä että tämä ns. kamelinpaska paikka on suorastaan hengenvaarallinen.Noh, tiedä häntä. Kyllä sitä monet liikkeet käyttävät ja itse olen kymmenkunta rengasta tällä paikannut. Aina ovat pitäneet ja hengissäkin olen. Jokainen tietysti on itse vastuussa tekemisistään. Kirjoitan nyt kuitenkin kiinnostuneille ohjeet omatoimiseen tubeless renkaan paikkaamiseen.Renkaan paikkaaminen

Alkutilannehan on usein tämä. Poista ensin ruuvi / naula / orapihlajanpiikki.

reikä renkaassa

Työnnä / kierrä reikään vasemmanpuoleinen työkalu.

paikkaus työkalut

Ala rassata. Kannattaa hangata niin kauna että työkalu liikkuu kevyesti sisään ja ulos.

rankaan reiän rassaus

Laita kamelinpaska toiseen työkaluun. Levitä sekä siihen että reikään liimaa.

kamelinpaska

Työnnä reikään noin puoleenväliin (pitää oikeasti painaa) ja vedä pois. Paikka jäi toivottavasti reikään näin.

paikka renkaan reiässä

Leikkaa paikasta liiat pois.

paikan siistiminen

Siinä se. Nyt joku voisi korjata mutta muistelen joskus paikanneeni menestyksellä myös ilman liimaa mutta ainakin tässä sarjassa sitä käskettiin laittamaan. Eikös tuo teoriassa pidä hyvin ilmankin. Toki kannattaa ilmaan muuta laittaa liimaa jos sitä vain on!

20 Comments

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *