Vanne ja rengastietoa tarjoilee

Pulttijako.com

Ruotsalainen vanne- ja rengasliike vyöryy Suomeen

Svenska Gummihuset eli vapaasti Ruotsin rengastalo on toiminut alalla jo kauan, ja Suomessakin useamman vuoden. Tänä vuonna liikkeen mainoksiin törmää yhä useammin ja myös Suomalaisten foorumeiden keskusteluissa nimi Svenska Gummihuset toistuu yhä useammin. Tästä syystä ajattelin hieman ottaa selvää mikä rengasliike on kyseessä ja mitä se voisi meille naapurimaan asukkaille tarjota. Ennenkaikkea tämän artikkelin tarkoitus on kuitenkin avata paikka johon SvenskaGummihusetista tilanneet voisivat kirjoittaa kokemuksiaan muille renkaita ja vanteita netistä etsiville, tärkeää vertaistukea siis. Koska tämän artikkelin kirjoittajalla ei ole vielä omakohtaisia kokemuksia tästä liikkeestä, perustuu arviointi nettisivujen antiin ja esim. keskustelufoorumeiden selailuun.

Svenska Gummihusetin sivut ja valikoima

Ensimmäisenä huomaan että nettisivut ovat onneksi saatavilla myös suomen kielellä. Hyvin pian tulee myös selväksi että käännöstyötä ei ole jätetty ainakaan pelkästään Googlelle vaan työn on suorittanut ihan elävä ihminen. Kaikki tärkein tieto löytyy suomeksi, mutta jossain osiossa saattaa törmätä myös ruotsiin, joka ei kuitenkaan mainittavasti menoa haittaa. Muuten sivut ovat melko tyypilliset rengas/vanneliikkeen kotisivut erilaisine hakukenttineen ja valikoineen. Aiemmin olen huomannut useamman alan liikkeen käyttävän samaa sivupohjaa ja hakua, Svenska Gummihusetin arkkitehtuuri ei kuitenkaan vaikuta tutulta. Sivujen ja hakujen käytettävyyttä arvioisin normaalin sekavaksi. Renkaat ja vanteet kyllä löytyvät mutta jokin tökkii. Vika voi tietysti löytyä näppäimistön tältäkin puolelta, tuntuu vain että eikö homman voisi hoitaa vielä. hitusen paremmin ja selkeämmin, no ehkä ei. Valikoimaa näyttää löytyvän hyvin etusivulta selailemalla. Hakua käyttämällä valikoima luonnollisesti supistuu, minun mielestäni yllättävänkin paljon vaikka koitin käyttää hyvin yleisiä vanne ja rengaskokoja. Yleisvaikutelma on että vanteita sekä kesärenkaita löytyy paremmin, talvirenkaita hieman rajoitetummin. Rengasmerkit ovat sekä tuttuja valtamerkkejä että oudompia tuttavuuksia, aivan kuten Suomalaisissakin kaupoissa. Kaikkein suppeimmin löytyy nastarenkaita ja syyn tähän arvelen yksinkertaisesti olevan niiden vähäinen suosio Ruotsissa. Jos Svenska Gummihuset aikoo tosissaan vallata Suomen markkinoita suosittelisin kuitenkin lisäämään nastarenkaiden valikoimaa, valitseehan 80-90% suomalaisista edelleen nastat talvirenkaikseen.

Svenska Gummihusetin hinnat

Yleisenä kommenttina alkuun että kilpailu rengasmarkkinoilla on todella kovaa ja hinnat internetin helpottaman vertailun ansiosta hyvinkin tasapäiset. Varsinaista hintavertailua liikkeiden välillä olisi hyvin raskasta lähteä manuaalisesti tekemään. Jo pelkästään se että jokaisella liikkeellä on hieman omat merkkinsä, mallinsa ja kokonsa edustettuna vaikeuttaa vertailua. Muutamia malleja poimittuani totesin ainakin näiden rengassarjojen hintojen olevan noin 20 euron tarkkuudella Suomen tasoa. Täytyy kuitenkin muistaa että Ruotsissa on käytössä kruunu, ja sen kurssi vaikuttaa hintoihin vaikka nettisivuilla hinnat ovatkin euroina ilmoitettuna (kun valitset kieleksi suomen). Minusta eri liikkeiden välillä vertaillessa mielenkiintoista ovat aina tarjoukset. Joskus saattaa kohdalle sattua hyväkin kampanja. Gummihusetin etusivulta sattui silmään ainakin Nokian Nordman 5 nastarengassarja noin 50 euroa edullisemmin kuin Suomen (oletetulta) markkinajohtajalta. Koska Ruotsi on EU-maa, ei tilaukseen lisätä Suomeen saapuessaan mitään ylimääräisiä yllätyksiä kuten tulli- tai veromaksuja.

Osamaksu – Korotonta maksuaikaa

Svenska Gummihusetin tarjoama koroton osamaksu voi olla monelle se ratkaiseva tekijä ostopaikkaa valitessa, jos hinnat ovat muuten samat. Rengas- ja vannekokojen jatkuvasti kasvaessa ei kokonaisen sarjan hankkiminen ole enää mikään pikkuostos, varsinkin jos hakee renkailta muitakin ominaisuuksia kuin mustan värin. Se että uudet renkaat voi hankkia myös osamaksulla on monelle kullanarvoista. Eikä osamaksulla ostamisen tarvitse aina olla ns. pakon sanelemaa. Jos ehdot ovat sopivat voi parempituloinenkin valita osamaksun ja käyttää rahansa johonkin muuhun. Gummihusetin osamaksu on tosiaan koroton 24kk saakka. Täysin kuluton se ei kuitenkaan ole vaan perustamiskuluna peritään vähintään 9,90e ja kuukausittainen laskutuskulu on 3,95e. Jos esimerkiksi jaat ostoksesi kolmelle kuukaudelle tulee kuluja noin 22 euroa.

Svenska Gummihuset kokemuksia

Nyt se tärkein. En ole vielä tilannut ko. liikkeestä mitään, mutta jos sinä tai kaverisi olette niin kerro siitä allla olevalla kommentointilomakkeella. Siitä on paljon iloa ja apua muille. Toki voit muutenkin kommentoida esim. liikkeen rengas ja vannevalikoimaa tms. Linkki Svenska Gummihusetiin.  
5 Comments

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *